Шахтьор Донецк победи с 2:1 Рен в първи мач от 1/16

...
Шахтьор Донецк победи с 2:1 Рен в първи мач от 1/16
Коментари Харесай

Шахтьор Донецк надхитри Рен и взе предимство преди реванша

Шахтьор Донецк победи с 2:1 Рен в първи мач от 1/16 на Лига Европа. Головете за домакините бяха дело на Дмитро Крискив и Артьом Бондаренко, а за френският отбор прецизен бе Карл Токо Екамби. Реваншът сред двата тима е след една седмица, на 23-и февруари на " Стад дьо ла Рут де Лориен ".

Още в 11-а минута Богдан Михайличенко изстреля обещаващ удар, който беше отбит от вратаря право към Дмитро Крискив. Последният стигна до топката в наказателното поле и с бърза добавка прониза левия ъгъл - 1:0 за Шахтьор Донецк. Десет минути преди края на първата част Анатолий Трубин реагира ужасно, с цел да откаже Карл Токо Екамби, откакто получи акуратен пас, разсякъл отбраната. Опитът му бе ориентиран добре, само че вратарят се хвърли по великолепен метод, с цел да го спре.

В добавеното време на първата част основният съдия наду свирката и уточни бялата точка. Това бе дузпа за домакините от Украйна. Артьом Бондаренко се нагърби с осъществяването, а вратарят бе близо да избави удара, само че въпреки всичко топката влетя във вратата му - 2:0 за Шахтьор.

В 59-а минута Карл Токо Екамби насочи удар от придвижване в наказателното поле и преодоля вратаря, отправяйки топката във вътрешната страна на лявата греда - 1:2. Малко по-късно Тарас Степаненко се извиси, с цел да засече топката от ъгловия удар, изпълнен от Георгий Судаков, само че насочи удара си с глава от близко тъкмо над напречната греда. Секунди по-късно Олександър Зубков се озова непокрит на обещаваща позиция и незабавно опига изстрел, който мина на косъм от лявата греда.

До края на срещата нямаше повече чисти голови положения и Шахтьор Донецк завоюва срещата с 2:1 само че всичко ще се реши при реванша във Франция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР